Domaća kisela repa
Proizvodi/
Domaća kisela repa
U suvremenom svijetu repa je praktički nestala iz ljudske prehrane, ali prije nekoliko stoljeća ova se korijena smatrala jednim od glavnih proizvoda siromašne i srednje klase. Repa se koristi u različitim oblicima: fermentirana, kuhana, pirjana, ukiseljena.
Ali posebno je bilo popularno ukiseljeno korjenasto povrće koje je imalo veliki broj korisnih svojstava. U našem članku ćemo podijeliti najbolje recepte za kiseljenje ovog povrća. Reći ćemo vam o prednostima kisele repe
Prelijevanje je proces konzerviranja povrća metodom mliječne fermentacije, pri čemu se stvara mliječna kiselina koja, djelujući na proizvode, stvara učinak konzerviranja.
Ni u kojem slučaju se ne smije miješati s kiseljenjem ili konzerviranjem jer kod ovih načina pripreme razina kiselosti značajno varira. Pritom se proizvodu pri mariniranju dodaje gotova kiselina, a kod kiseljenja i kiseljenja kiselina nastaje radom korisnih mikroorganizama.
Dobrobit ukiseljene cikle je u tome što ovako pripremljeno povrće zadržava sve vitamine koji su karakteristični za svježe povrće, što će biti od velike koristi ako se povrće kuha u zimskim mjesecima kada mu nedostaje vitamina. Fermentirana repa je prepoznata kao jedan od najboljih izvora vlakana i sadrži vitamine iz skupine PP, E, C, B1 i B2. Osim toga, predstavljeni proizvod sadrži sljedeće minerale i elemente u tragovima:
Beta karoten;
jantarna kiselina;
kalcij;
sumpor;
fosfor;
željezo;
mangan;
jod;
magnezij.
Najveća prednost predstavljenog usjeva je prisutnost u njemu elementa kao što je glukorafanin, koji ima najjači učinak protiv raka. Također, predstavljeni element praktički smanjuje mogućnost razvoja dijabetesa na nulu.
Opskrba
Opskrba restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata domaćom kiselom repom. Rinfuza.