Domaći kiseli kupus

Proizvodi/

Domaći kiseli kupus

Kupus je jedna od rijetkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gdje je čovjek uspio poboljšati prirodu, tj. povećati nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja. Naime, zelje kroz procese kiseljenja fermentacijom stvara izuzetno aktivan kobalamin (Vitamin B12), koji se inače nalazi isključivo u namirnicama životinjskog porijekla (npr. u pršutu). Iz tog razloga kiselo zelje je za vegane neizostavna prehrambena namirnica.


Kupus se po sadržaju vitamina C može mjeriti s limunom i narančom (u 100 g kupsa ima 50 mg vitamina C). Pored toga, kiselo zelje sadrži pravo blago piridoksina (vitamin B6), bez kojeg bjelančevine uopće ne bi mogle biti iskorištene.
Također, kiselo zelje je izvor niacina (vitamin B3), potrebnog za staničnu energiju, cjelokupni metabolizam, izmjenu tvari u mozgu, sadrži panotensku kiselinu (vitamin B5) potrebnu za staničnu energiju i zdravu boju kose.

Opskrba

Opskrba restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata domaćim kiselim kupusom.
Rinfuza